fredag, januar 04, 2008

"Akkurat som krigen...bare omvendt."

Dette var Agnetes svar da jeg, mens vi stod på Utsikten på Byåsen og så på alle rakettene over Trondheim, prøvde å forklare den helt speseille stemningen jeg pleier å få ved midnatt på nyttårsaften. Som jeg sa i fjor også da jeg blogget om nyttårsaften så har jeg ikke noe spesielt godt forhold til denne dagen. Det er masse styr og mas bare for et nytt år. Tida går jo videre uansett, vi kan ikke gjøre noe med det. Men når klokka blir sånn litt før tolv og det begynner å toppe seg med fyrverkeri er det likevel veldig fint. Og dette (altså sitaten i overskrifta) tror jeg må være den beste definisjonen av nyttårsaften jeg noen gang har hørt. Akkurat som krigen, bare omvendt. Det er jo sant; det smeller overalt, folk blir litt skremt, skvetter kanskje, søker dektning, akkurat som i krigen. Men så veit vi jo at det bare er fyrverkeri, så da blir det jo positivt at det smeller likevel. Faktisk følte vi, der vi stod, at vi fikk et aldri så lite innblikk i krigen, og hvordan det var da, og vi ble enige om at selv om krigen sikkert hadde sine baksider så var det i alle fall litt stemning!

Men nok om krig og nyttårsaften. Synes jeg må fortelle litt om mine planer for året også: Her en dag (eller egentlig mer natt) da Susanna, Jens Gunnar, Olav og jeg satt hjemme hos Olav og drakk te etter å ha sett "A beautiful mind" begynte vi å snakke om liv rommet og kornsirkler og sånt. Olav og Jens Gunnar sa at de hadde sett et klipp på youtube om noen folk som hadde som "hobby" å lage kornsirkler. Og det var da Susanna og jeg innså at dette måtte bare prøves ut. Så nå har vi tenkt å bruke vårhalvåret på å planlegge/øve oss på å lage store kornsirkler ute på åkeren. For at ingen skal se at det er noen der har vi tenkt å fly inn med helikopter, sånn at vi lander midt i sirkelen så det ikke blir så masse fotspor og sånt rundt omkring. Dessuten skal vi (selvfølgelig) få noen til å sy kondomdrakter med samme trykk som det er på Bibelen (den utgaven med korn og marihøne) slik at vi har litt kamuflasje, også må vi få en proff ansiktsmaler til å male korn i ansiktet vårt. Men ellers skulle det gå greit. Faktisk har jeg også tenkt å øve meg litt i snøen i vinter , lage snøsirkler med batteridrevet hårføner. Lurt ja? Kjempeplan! Så hvis noen ser noen mystiske mønster i kornet like ved der de bor neste høst så er det mest sansynlig meg og Susanna som har blitt skikkelig gode! (Men pass på, det kan jo være en bitterliten sjanse for at det er en alien også...)

22 kommentarer:

Anonym sa...

"...og vi ble enige om at selv om krigen sikkert hadde sine baksider så var det i alle fall litt stemning!"
Fantastisk flott formulering! :D

Kristian sa...

Gleder meg til å se kornsirklene på TV :) Jeg og en kamerat hadde faktisk ett slikt prosjekt på gang i snøen for 15 år siden eller noe sånt..enten var det bare vi som hadde laget sporene, ellers var det en virkelig stygg UFO som hadde landet der!

Anonym sa...

Ahahaha! Tenk da! Du ska i Pirbadet, også ser alle at du e en pæreseigdame med masse sukker på! Så flaut! Nei huff, æ villa heller vært et irriterende kameleonmenneske altså... Eller kanskje ikke. For da veit jo ingen at det e dæ før dæm snakke med dæ liksom. Hm...nei, jeg tror jeg ville vært kameleonmenneske.

Men hadd du enten villa, istedetfor vindua i huset ditt, hatt skjerma som vist diverse scena fra Joseph and the amazing technicolour dreamcoat døgnet rundt,
(på kjøkkenet: Faraosangen
i gangen: Åpningsscenen med Any
dream will do
i stua: There`s one more angel in
heaven, den der slitsomme
westerngreia
på badet: den scenen hvor Joseph
blir solgt til egyptere
på soverommet: GIVE ME MY
COLOURCOAT!)
bortsett fra når du hadd besøk da, men det hadd du ikke så ofte, og når du klaga te folk og sa at det va skikkelig slitsomt, så trudd dæm jo at du løyg og va ordentlig teit fordi dæm så det jo ikke.
Eller villa du, hver eneste gang du ble tatt bilde av, vært kjæmpestygg. Du så ut som Gollum vs. en skikkelig bakfull Pamela Andersen liksom..?

Sanna Marie sa...

AHAHA! den va KJEMPEBRA!!:) Men æ villa garantert tatt nummer en, uansett kor fælt det villa vært. TEnk dæ på brudebildet ditt da, så ser du ut som Gollum, eller på konfirmasjonsbilde! Fysj!

Men hadd du ENTEN villa, hver morgen ha våkna opp til at tre emofolk stod på rommet ditt og framført "My imortal" av Evanescense, og den ene av dem sang alltid en halvtone under og det va skikkelig stygt, og du visst ikke koffor dem va der? ELLER hadd du villa ha vært helt ukapabel til å forstå din egen dialekt, sånn at du ikke visst ka du snakka om og du mått ha tolk hele tida?

Anonym sa...

Å herregud...hahaha! :D Da villa æ ha tatt den første asså. Bedre å bli vekt på en grufull måte, hver dag, enn å ikke skjønn nånn ting liksom.

Men hadd du enten,hver gang det va tåke, blitt helt drømmeaktig i oppførselen og blikket, og svevd ut for å dans og syng rare sanga i tåke, og når folk kommentert det i ettertid, så skjønt du ikke ka dæm snakka om? Eller villa du bare vært i Trøndelag resten av livet ditt, bortsett fra den siste helga i september hvert år?

Anonym sa...

glede mæ te kornsirklan i sommer, sanna!e du færdi med drakten din enda?min bli vel snart ferdi, men d bli litt mang marihøna da..vi må kanskje finn på nå der?

Susanna

Sanna Marie sa...

Ja, æ jobbe med min æ! Har sydd på nån blalus også, bare for å få litt varriasjon:)

Sanna Marie sa...

HAHA! Nummer en, med tanke på at det ikke e SÅ ofte tåke:p Og det hadd vært kjipt å aldri dratt fra trøndelag.

Men hadd du ENTEN, ha fått ti barn, og alle va oppkalt etter folk i Harry Potter, og Trym va ikke enig med nån av navnan, det var bare at du forandra dåpsattesten sånn like før dåpssermonien også bare vart det sånn, og Trym vart like sur hver gang? ELLER hadd du villa, hver gang du var hjem til familien til Trym , ha innsistert på å ha et dramasamfunnopplegg med dem, som gikk ut på å innkluder nye i familien og det va helt tydelig at det var fordi du ikke følt dæ nok inkludert?

Anonym sa...

Å HERREGUD! Æhæhæhæ! Neiogneiogneiogneiogneiogneeeeeeiii..! :(
Uff...det her gjør vondt langt inni mæ, men æ villa helt sikkert tatt nummer to...........
.......en gang dramaelev, alltid dramaelev...........

Men hadd du enten, hver gang du gikk på kino med nånn (her vart æ inspirert av ditt nye blogginnlegg), imens dæm andran så filmen som den egentlig va, villa du ha oppfatta filmen som Eragon. Hver gang liksom. Og du ble skikkelig lei av det og ble furten etterpå fordi dæm ALLTID tok dæ med på Eragon, selv om dæm gjor jo ikke det i det heletatt! Eller villa du resten av livet, fra onsdag til søndag, hatt Princesse Leah-hår (sånne kanelsnurra på sida, veit du..) og gått med en enorm neongul veske med masse lomma uttapå og som va laga av veldig fake krokodilleskinn?

Sanna Marie sa...

huff...hahaha! det der e en av dem bestan æ har hørt på leng! Æ satt å flira høyt i lobbyen liksom!

Men, ok, æ villa tatt nummer to, siden æ hadd ikke takla eragon hver gang æ gikk på kino. Tenk dæ kor tragisk!:D (men litt arti og da)

Men hadd du ENTEN villa, hver gang det var fullmåne, trudd at du va en amazonekriger, og kledd dæ i grønt lendeklede og tatt med dæ harpun og sminka dæ helt svart i ansiktet for så å kryp og åle dæ gjennom buskasset rundt huset til naboen din, og hvis nån kom forbi og så dæ så bare ropt du et krigshyl, og vart dritskuffa når ikke "dem andre amazonekrigeran" dukka opp, og så reist du dæ opp, stirra leng på personen, og sa: "Seriøst, det her gidde æ ikke ass, hvis det e sånn det ska vær" før du masjert bort i sinne?
ELLER hadd du villa, hver gang du så nån spill fotball ha sprunge ut på banen med grønn kamuflasedrakt og ropt: "Hei! e det nån som blir med på boksen går??" Og nåe du vart flytta fra banen av dommeren og securetyfolkan og sånt så hadd du kasta en forbannelse over dem som gikk ut på at dem skull leik boksen går i evig tid etter dem dødd. Og alle visst at det va dæ?

Anonym sa...

Ahahaha! :D Den va fantastisk bra!
Oi... nei, æ trur det må bli den første. Det hadd vært kjæmpebra, sjøl om bare t lendeklede kan bli litt vel...lite. Men, veldig artig da!

Men hadd du enten villa, på hvert bryllup du va i, hatt ansvar for bordekorasjonan, og hver gang hadd du pynta bordan med ekte levende pinnsvin (som gjestan bare mått tål at gikk rundt på bordet og spist av maten dæmmers) og alle tomme olivenoljeflaskan du hadd funne på vei til bryllupet, og det va ingen i hele verden, bortsett fra Eli og Espen, som syntes det va fint. Eller villa du ha vært det eneste lilla ekornet med nesehår i verden?

Sanna Marie sa...

Ahahaha! Æ holdt på å flir mæ ihjel, og må æ nok en gang få understrek at det her e VERDENS BESTE leik!!

Æ villa hatt ansvar for alle borddekorasjonan, uansett kor stygt det va, siden da slapp æ i alle fall å vær et ekorn og i tillegg blitt mobba for det:P

Men hadd du ENTEN villa ha vært hu som hate folk og kunnskap og bor for sæ sjøl i ei hytte uti Gokk (huske ikke ka vi kalt a)? ELLER hadd du villa hatt ingen venne bortsett fra en og det va hu?
DITT VALG!!!

Anonym sa...

Men hadd du ENTEN villa ha vært hu som hate folk og kunnskap og bor for sæ sjøl i ei hytte uti Gokk (huske ikke ka vi kalt a)? ELLER hadd du villa hatt ingen venne bortsett fra en og det va hu?

Å, huff..! :S Veit du, da trur æ faktisk æ villa vært hu asså... (Og det e trist, det!) Men når æ tenke mæ om, så e d my bedre å lik sæ når man e tragisk, enn å mått vær med tragiske folk, og du veit det..! Da e det liksom ikke du som e heldig lenger.

Men hadd du enten,
hatt overbitt og kommunebrunt hår i bolleklipp (som du klipt en gang i måneden for at det ALLTID skull se sånn ut, i tillegg til at du mått snakk Voss-dialekt til alle du traff på som du ikke kjente? Eller villa du hatt sju store vorta på ryggen som stod i Karlsvogna- formasjon?

Sanna Marie sa...

Huff...den der va bare slem! Æ trur æ villa hatt nummer to faktisk, da kunna æ i det minste gjør nå for å skjul det..

Men hadd du enten villa ha malt alle trærne i skogen siganl-gul, og hengt opp sitrona i gule sløyfebånd i dem, og alle visst at det va dæ? Eller hadd du villa, hver gang du skulla pynta dæ, ha hatt på dæ en lilla treningsdrakt med boyzone på, og du fikk ikke lov til å bortforklar det?

Anonym sa...

Hahaha! :D Uffamæ! Nei, æ villa definitivt tatt den første. Æ ser for mæ at det egentlig villa blitt ganske fint...

Men hadd du enten villa, istedetfor å bruk lue (nå du såklart mått hver vinter), knyta sammen to ekorn ved halen og brukt dæm te ørevarmera? (dæm likt det da, så det e ikke snakk om dyreplageri) Eller villa du hver eneste 17.mai, kjøpt den styggeste gassballongen som finnes og hatt den knyta rundt håndleddet konstant i 3 uka etter?

Sanna Marie sa...

AHA! Den va bra! Huff, kor tragisk:p Æ trur æ villa tatt nummer to ass, enda kor flaut det hadd vært!

Men hadd du ENTEN villa hadd "Hadd du enten-bryllup" der alt va hadd du enten? (Innvitasjon"hadd du enten villa komme i bryllupet mitt..., bordkort: hadd du enten villa sittet her...., Agnete, hadd du enten villa tatt Trym som his deg står osv) ELLER hadd du villa hatt emo-bryllup (det va skikkelig fint, men alt va emo liksom) og du fikk ikke si at du tulla?

Anonym sa...

EMOBRYLLUP! Hahaha! Ja, huff, my heller det altså! :D

Men hadd du enten, hver kveld når du skull legg dæ, ikke klart å sov før du hadd fått ei av dæm som jobbe i sentralbordet hos 1881 til å syng "So ro lille mann" te dæ. Eller villa du, hver gang nånn ba dæ om en ting, vær nødt te å spør opp 3 ganga på en veldig irritert måte før du hørt ka dæm ba om..?
Eks:
X: Sanna, kan du send mæ kniven?
S: ...hæh!?!
X: Øh...nei, æ bare lurt på om du kunn send mæ kniven..
S: HÆ!?!
X: Eh...kn..kniven...
S: ...hæææÆÆÆÆÆ!?!
X: ...Kandusendmækniven?
S: Åja! Ja, klart det!

Sanna Marie sa...

ÆHÆ! Den va bra! Æ trur nesten æ villa hatt nummer to, enda så fælt det hadd vært for alle andre.

Men, hadd du ENTEN villa, på firmafesten din (og du jobba i et skikkelig viktig firma) ha trudd at det va karneval, selv om det stod på innbydelsen at det va cocktailparty, og komme utkledd som en glassmanet? (og du hadd ikke med dæ skifte) ELLER hadd du villa, hver gang du gikk og handla ha prøvd å stjæl ei næpe, og alltid blitt tatt for det? Og du kun ikke bortforklar det, og alle i nabolaget ditt så rart på dæ når du gikk forbi?

Anonym sa...

Uff! Haha! Å neiii..! rur det må blir den siste altså. Tenk å kle sæ ut som glassmanet hver fimafest! Æsj! :(

Men hadd du enten, hver søndag hatt tombola alein i nabolaget (nå som medført at du hver lørdag mått gå rundt og ring på te naboan og spurt om dæm hadd nå som kunna loddes ut)? Eller villa du aldri reis te Egypt?

Sanna Marie sa...

Haha!;) den va lett, for å trur faktisk æ hadd klart mæ uten Egypt.

Meen hadd du enten (den her va det forresten Susanna som fant på) villa ha bodd i Albania i telt resten av livet? (og det va et sånn lite tomannstelt) eller hadd du villa hatt på dæ telt resten av livet? (og det mått vær hele teltet, men du kun ha flere telt å velg imellom)

Anonym sa...

Den syns æ va slem! Hm...bo i telt eller ha på sæ telt... uff..! Begge deler høres jo forferdelig ut! Ach, æ villa vel sikkert ha valgt å bo i telt i Albania resten av livet. Stakkar mæ da! Hehe:)

Men villa du enten turnert Skandinavia rundt hver vår med en skikkelig elendig barnefortelling du hadd skreve som het "Runar og pultosten", og det va forfatter av den boka alle kjent dæ som? Eller villa du vært verdens verste baker?

Sanna Marie sa...

ÆHÆ! Nei, den va lett, æ hadd definetivt villa vært verdens verste baker! Selv om det hadd jo vært litt kjipt, men æ va jo i alle fall klar over det: "Sanna kan ikke du bak ei kake?" "Ehm...la mæ tenk, NEI!"

Men hadd du enten villa, hver gang du spilt supermario (og det va ganske ofte) ha spilt det uten bilde på skjermen, men bare lyd, og du vart kjempeskuffa når du dødd? Eller hadd du villa, hver gang du skulla se film (som også va ganske ofte) ha sett den dubba på finsk? (og du fikk ikke lov til å ta språk kurs i finsk) og hver gang vart du like skuffa fordi du trudd at filmen va sånn?