lørdag, juni 30, 2007

Hadd du enten...

Verdens mest geniale lek! Opphavet er ukjent, men det er grunn til å tro at leken oppstod blandt dekadent skoleungdom som ville få tiden til å gå fortere i timene. Leken går ut på følgende: Man gir motspilleren to alternativ ved å spørre "Hadd du enten (...) eller (...)" Poenget er at begge alternativene skal være så sprø at det ikke er mulig å velge. Leken er ekstremt underholdende, men hjelper også folk til å innse at valgene man står ovenfor i det virkelige livet ikke er så ille.

Altså det va sånn Agnete og æ vart sittende i hamocken på plattingen på byåsen i to tima og le så hele nabolaget hørt det. Det ene påfunnet toppa det andre, og etter hold på tok det helt av. Desverre trur æ den nye naboen satt ut på verandaen over og hørt på. Han kikka litt rart på oss da han gikk ut for å si det sånn. Æ huske ikke alt vi sa, men her er noen eksempler:

Agnete: "Ok...hadd du enten villa, på et kjempefint cocktailparty, dratt fram en fresbee og ropt "kæm vil værme?!" ELLER hadd du villa klipt av alle bussjåføra i Trondheim barten?"

Sanna: "Okok...hadd du enten villa, hver gang du hørt en Les mis-sang insistert på at det va Ozzy Osbourne, ELLER hadd du villa kledd dæ ut som Ozzy og framført hele Les mis på Nordre alein?"

Agnete: "Hadd du enten villa servert rabarbragrøt uten sukker til alle gjestan som kom på besøk, ELLER hadd du villa, uten å si det, antatt at dem skulla hatt med mat, og derfor sotte fram alt du tilfeldigvis hadd i skapet?"

Sanna: "Men hadd du enten villa ha, under en kjempviktig konsert med koret på folkehøyskolen, ha ødelagt opptredenen ved å slå hjul foran koret i svart trikot ELLER ha sneke dæ inn på dobbeltrommet til den kjekkeste gutten på skolen, helt ei bøtte kaldvann over han og så framført "På loven sitter nissen " iført en trang rød julenissekjole?"

Agnete: "Hadd du enten villa ha kjøpt alt harry-potter utstyret dem har i filmen, og gått rundt å snakka engelsk og lata som du gikk på Galtvort hele skoleåret ELLER hadd du villa hatt på dæ den busken (peker på en grønn busk) på avslutningssermonien?"

Sanna: "Ok..hadd du enten villa ringt på til naboen din hver dag, i svart trikot og insistert på å fremfør en performance for han ELLER hadd du villa, hver dag, dratt trampolina di over på hannes plæn og ringt på å anklaga han for å ha stjælt den?"

Sanna: "Okok..den her e bra: Hadd du enten villa, en gang i måneden, ha arrangert hallingdans på platten til naboen, med hatt , bunad og fele ELLER hadd du villa, hver dag, ha ringt på til naboen, iført fullt skiutstyr og spurt kor HAN va da Oddvar Brå brakk staven?"

Sanna: "Hadd du enten villa, første gang du skull treff svigers, ha, like før dem åpna døra, tatt på dæ håndjern og skreke og bråka og sagt at kjæresten din hadd kidnappa dæ ELLER hadd du vekt kjæresten din sånn ca. en gang i uka og spurt om han ble med å sett opp trampolina?"

Sinnsykt morsomt:) Folk som leser dette innlegget kan forresten gjerne svare, eller komme med egne spørsmål.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Oh my... som jeg kommer til å savne dette til høsten! Tror, utrolig nok, ikke alle kommer til å synes det er like underholdende som vi får det til, Sanna.
Meeen:
Hadd du enten, hver time av resten av livet ditt (untatt på natta), tatt en kort og meget energisk lyrisk dansesnurt i grønn trikot (som du såklart alltid mått ha på dæ under dæm andre klæren) og blitt sur om folk ikke klappa..? Eller villa du hver natt imellom 2 og 5 stilt dæ under vinduet t Rita Ottervik og sunge franske serenada akkompagnert med lutt, som du absolutt ikke kun å spill, så d hørtes helt forferdelig ut..?

Sanna Marie sa...

oioi..den va vanskelig, vel siden vi begge veit at lyrisk dans ikke tar sæ ut ever! og særlig ikke i grønn trikot så da måtta det nok blitt ottervik, skrekk og gru!

Men...hadd du ENTEN villa, hver natt, sneke dæ inn verandadøra til naboen (som selvfølgelig alltid va åpen)satt dæ ved pianoet og dundra laus på tagentan mens du prøvd å spill "humlens flukt" på gehør? ELLER hadd du villa, hver natt, ha kledd dæ ut som dart vader og gått rundt i nabolaget med lyssverd og hevda at du var faren til alle unge menn som gikk forbi?

Anonym sa...

Denne var (KJEMPEBRA :D, og) egentlig veldig lett, siden jeg hadde dødd av ydmykelse av den første og samtidig vil være skjult bak forkledninga mi i den andre. Darth Vader garantert! Men!

Hadd du enteeeen...
1. Hver gang nånn sa ordet "ikke" kasta tørrerter på dæm helt t posen(som du såklart alltid mått gå rundt med i lomma) va tom...
eller...
2. Hver gang nånn hikka i nærheten av dæ, oppført dæ panisk og hevda desperat t dæm andre rundt dæ at den som hikka va marsboer og at dæm mått bli me å syng "Alle fugler" tostemt for å få han/ hu t å forsvinn.

???? Valget er ditt ????

Sanna Marie sa...

ahahahahahaha!! At det går an! Tja...siden begge alternativan e ganske ydmykende (selv om dem ikke inneheld trikot) så veit æ ikke helt...men æ trur æ villa tatt alternativ 2, siden det e sjeldnere at folk hikke enn at dem si ikke (hei, det rima)

Men hadd du ENTEN villa, på folkehøyskolen, gått inn på feil rom hver kveld da du skull legg dæ iført en spygrønn tettsittende pyjamas og komandert dem som bodd på rommet ut av ditt rom øyeblikkelig (og det måtta vært det samme rommet hver gang)? ELLER hadd du villa trua med dæ ca.15 stk og fremført "men in thigts" med kostyme og hele greia på nyttårsballet (uten at det va planlagt) og etterpå hevda at du va bevisstløs i gjerningsøyeblikket?

Sanna Marie sa...

*kremt* unnskyld, SINNSYK i gjerningsøyeblikket ment æ.

Anonym sa...

For det første vil æ atter en gang påpek hvor dypt og inderlig sjeleglad æ e for at æ aldri vil kom t å møt på dæm her valgan i virkeligheten! Takk!
Men når det er sagt, villa æ heller framfør "Men in Tights" på ballet..:S Fordelen der e nemlig at æ får gjør det sammen med nånn og dermed kan del skammen litt. Dessuten får æ et bilde av mæ sjøl i den pysjen, og konkludere med at det IKKE e en spesielt god idè..! :D

Men hadd du enten, i dåpen t ungen t søstra t Oddvar (og hu like dæ ikke i d hele tatt!), hatt på dæ pingvindrakt (men alle så at d va dæ) og fra start t slutt under seremonien sunge halvhøyt på "Josef and the Technocoloured Dreamcoat" sånn at alle hørt dæ. Eller villa du hver tirsdag resten av livet gått i kostymet t han som spilt farao og protestert høylytt hele dagen om at d va DU som skulla ha fått den rollen!
?

Æ vil forøvrig understrek faktumet at d bare e du og æ som har kommentert d innlegget her enda. Haha! :D Rart med d..!

Sanna Marie sa...

hehe..jaja, det e no bra dem med litt humor kommentere innlegget da, det e ingen som har det så arti som oss med det så da kan dem andran bare ha det så godt!:)

hm...trur nok æ hadd tatt (med tanke på at det ikke villa vært så lurt å komme på krigssti med familien til Oddvar når dem ikke likt mæ fra før:/) Dessuten kunna æ jo håpa at folk vart vant tiil at æ gikk med farao-kostyme, og kanskje æ til og med hadd fått rollen, siden dem vart så lei av å hør på gnålinga mi(?)

Men hadd du ENTEN villa, hver gang du og Trym va på cafe eller resturant (eller nå sånt) lata som om personalet der hadd fornærma dæ dødelig ved å stirr på utrigninga di selv om du alltid hadd på dæ en rosa og grønn høyhalsa pologenser, og laga et stort oppstyr av det?
ELLER hadd du flere netter i uka, på folkehøyskolen, gått å vekt den kjekkeste fyren på skolen(han samme fyren som du framført "på loven sitter nissen" for)og innsistert på at han mått se din verson av "Joseph and the amazing tecnocolored dreamcoat" og hvis han nekta slo du på ei kjempestert arbeidslampe innpå rommet og framført den likevel?

PS. Æ har akkurat brent to cda med fjortismusikk til dæ:)

Anonym sa...

Å neeeeiii! Åh, så flaut begge to! Den der va skikkelig vanskelig..! Hm...æ kan såklart snik mæ unna å si at Trym og æ skjeldent drar ut fordi mammaen til Trym alltid ber oss over til middag og æ aldri helt tørs å si nei, men det blir juks. :P Men æ trur faktisk, til min egen skrekk (og helt sikkert andre på folkehøyskolens) at æ velge å fremfør Josef and the Technicoloured Dreamcoat for den kjekkeste gutten på skolen flere netter i uka...Død og pine! Men...det e i alle fall over etter et år da!
Men hadd du enten villa, på cafè, når du så nånn drikk te, gått bort til dæm og skjelt dæm ut for at dæm hadd hjerte til å drikk nå som faktisk va laga av brutalt myrda planta! Før du gikk tilbake til plassen din og drakk fra din egen kopp med te, men når dæm spurt mått du insister på at det va kaffe og at dæm va søren mæ frekk som påstod nå anna.
Eller villa du lest ferdig den siste Harry Potter-boka før alle andre i hele verden, og så sagt koss den slutta til ALLE du møtt på i to uka (også Heidi og mæ liksom, som æ veit villa blitt helt utrolig forbanna)?

Anonym sa...

Forresten:
Weeey for fjortismusikken! :D:D:D

Sanna Marie sa...

Hehehe...ok, hvis æ hadd tatt nummer en så hadd folk trudd æ va med i en sånn crazy greenpeacesekt (som æ hadd funne på sjøl)..det hadd jo vært litt kult dem første tre gangan kanskje, men så kunna det jo blitt litt kjedelig..både for mæ og for dem andre..så egentlig (skrekk og gru) hadd æ sagtr til dæ og Heidi, og alle andre kordan...nei, forresten, æ hadd tatt nummer en ja, for da kunna æ bestemt sjøl når æ villa gå på cafe, men hvis æ tok nummer to måtta æ sagt det til alle æ møtt. det hadd vært kjedelig...

Men hadd du ENTEN villa meldt dæ på som underholdningsinnslag til en kjempestor kristen konferanse og så kledd dæ ut som homofil og framført "what,what in the but?" med fullt lys og danseshow når du egentlig hadd sagt at du skull fremfør en a-capella versjon av "Amazing grace"? ELLER hadd du villa meldt dæ på som underholdning på et kjempestort star wars-stevne og framført en kortversjon av performancen "autopisk eksem på feil sted" iført grønn trikot når du egentlig hadd sagt at du skull fremfør et kjempebra lyssvershow?

Anonym sa...

ÆHÆHÆHÆ!!! :D Der trur æ faktisk svaret e lett. Nummer to. Æ villa ikke utsatt mæ og alle som så på for "What, what, in the butt", altså...SPESIELT ikke kristne! Skrekk og gru.

Men hadd du enten, utdanna dæ t kinesisklærer for nybegynnere, også blitt lærer for japanskklassen på nivå 3 (som va ganske flink), og når dæm prøvd å si ifra t dæ, tok du dæ kjæmpenær av det og brast i høylytt gråt og sa at "ingen like mæ", sånn at dæm bare satt og lata som om dæm syns d va interessant.
Eller villa du dratt på 3B i klær`n t Carola (sjalet også!)og vært den enesten på dansegulvet og dansa helt uten takt t en technosang du hadd laga sjøl som hett "Give, give, give, live, live, hurrey!" (som va den eneste teksten, og du mått syng den imens du dansa)?

Sanna Marie sa...

OOh! Vanskelig...nummer to hadd jo vært utrolig flau, men samtidlig var det over etter en kveld...så med tanke på dem stakkars japanskelevan så hadd æ kanskje tatt den (vi veit jo kordan det va i spansken)

Men hadd du ENTEN villa, første uka på folkehøgskolen, kledd dæ ut som desperant og gått rundt i gangan og hevda at hvis folk ikke passa sæ litt så skull du gi dem et desperantkyss og ta sjela demmers med det samme (og alle visst at det va dæ) ELLER hadd du, første uka, gått med kålormkostymet fra "Alice" og kommunisert med folk bare gjennom å syng sangan fra stykket, uten å forklar hvorfor?

Anonym sa...

ÆÆÆÆÆH!!! Å neeei..! :S Da hadd æ tatt nummer en. Da hadd æ i alle fall ikke trengt å kun kommuniser med totalt idiotiske sanga. Dessuten antar æ at folk flest automatisk villa ha flytta sæ, sånn at æ slapp å tru dæm.

Men hadd du enten, hele resten av livet, unntatt på 17. mai og juleaften, våkna med Tande P i fotenden og ikke skjønt koffår...
Eller hadd du villa hver lørdag resten av livet måtta gå i samme type strikka undertøy som mamma`n til Trym ga mæ til bryllupet?

Sanna Marie sa...

Oh my...hm...(AHAHAHAHA!)det e egentlig ikke nå valg, æ hadd garantert ikke villa våkna med tande P i fotenden (og særlig når æ ikke visst koffor) For et mareritt:S

Men hadd du ENTEN villa, hver gang du skull på date (og det va ganske ofte) hatt med dæ en skål med gele uten smak og insistert på at dåkker skull spis den sammen, med ett sugerør, som du hadd hekla sjøl? ELLER hadd du villa, hver gang du gikk på en utedo (som også va ganske ofte) ha hengt opp en plakat med dæ sjøl som framført autopisk på feil sted i grønn trikot, og når forlk prøvd å ta den ned så insistert du på at du hadd forheksa den med en harry potter-formel og at den mått heng der for ever!!?

Anonym sa...

Hæhæ, uff herlighet... Men æ trur det blir den siste. For ikke søren om æ spise gelè for konsistensen sin skyld! I hvert fall ikke med et hekla sugerør!

Men hadd du enten villa, hver gang du skull gi bort en gave, som va veldig ofte, (her medregnes alt liksom: bursdag, morsdag, bryllupsgave, i stedet for blomster på en konserten eller forestilling osv.) gitt dæm en sånn russisk babushka-dukke som va laga med dæ som modell, og du va kjæmpestolt av den!
Eller villa du ha, på folkehøyskolen, brukt fra kl. 24 t kl. 04 hver eneste natt (untatt på søndaga og bursdagen min), på å skift ut alle gardinan og dørmattan i huset t hekladuka, i samma grønnfarge som trikoten, som du hadd laga sjøl (og alle visst d). Og hver morra ble du tilkalt t rektoren som sa at du mått ordne opp etter dæ igjen, og det tok fra kl. 08-10.

Sanna Marie sa...

Ehm...altså nummer en trur æ. for hvis æ hadd tatt nummer to så hadd æ jo aldri fått med mæ nå undervisning eller sosialt på folkehøyskolen.

Men hadd du ENTEN villa, hver gang det va kosnert med et stort band, uansett kor det va i verden) ha komme dæ opp på scenen sånn fem minutter før dem skull på og framført "m-æ så en liten grønn frosk en gang" iført grønn trikot mens du prøvd å spill ballalaika, og du hadd altid klart det, og alle visst at det va dæ?
ELLER hadd du villa, på hver eneste oscar utdeling komme dæ opp på scenen og framført en snutt av "clockwork orange" (iført grønn trikot, seff) og spilt alle rollan sjøl og deretter insistert på at det va DU som skulla fått oscar, og alle visst at det va dæ?

Anonym sa...

Åneiåneiåneiåneiåneiåneiånei! Guri mæ, dem e helt forferdelig flau begge to...meeeen det e tross alt mange færre Oscar-utdelinga enn det e konserta i verden, så æ villa ha spart mæ en del ubehageligheta ved å ta den siste.

Men hadd du enten, hver gang du skull si en ting t nånn som dæm ikke visst før, telt 1-2-3 før du sa det og avslutta med "TA-DAAAA!" (eks: Ok, hør her: En, to, tre Æskaspistomatsuppetilmiddag! TA-DAAA!"
Eller hadd du villa hatt bart (som du kunn barber bort) og hett Frodhild, men du ba alle om å kall dæ for Frodi?

Sanna Marie sa...

Æhæhæhæhæ!! Ok, ehm...det hadd jo kanskje vært best å hett frodhild siden æ ikke hadd fått nån venna hvis æ tok nr. 1...men den hørtes jo likevel morsomst ut da, så æ veit ikke helt. æ trur æ villa prøvd nr.1 ass...

Men hadd du ENTEN villa at, i bryllupet ditt (som du hadd planlagt kjempeleng og det skull bli det beste bryllupet ever) så hadd plutselig Trym hatt på sæ, uten at du visst det, colorcoaten til joseph, også hadd han skreve ekteskapsløftet sitt på melodien til "Any dream will do", og hyra en banjospiller som akkuirat hadd kjøpt sæ banjo til å kompe, og Trym sang kjempefært og du hadd komme til å blitt mobba for det i tyve år fram i tid? ELLER hadd du villa, i bryllupet ditt, hatt "Pop goes my heart" til brudemars, uten at du hadd bestilt det (og det va seff Hugh Grant i hvit drakt som sang) og når du trudd at det va over så skull dem bættre mæ spill på bryllupsfesten din også, og da du omsider (etter tre tima) fikk dem av scenen så kom det en tonedøv trekkspillmann som bare kun "nidelven stille" og sang den om og om igjen, og alle hadd mobba dæ for det i tyve år etterpå??

Anonym sa...

Å herregud! ÆHÆHÆHÆ!!! Makan, Sanna...guri mæ. Vel...altså, den første e jo bare under selve vielsa, så da e liksom festen i alle fall freda, men nummer to ødelegge på en måte begge deler. Men det hadd jo vært litt arti å hatt "Pop! Goes my heart" som brudemarsj, samtidig som det villa spart Trym for my. Men æ trur alt i alt æ ofre baktalelse av en technicloloured dreamcouted Trym asså, så nummer 1 it is!

Men hadd du enten, rundt hver bok du lest, mått ha et knall rosa og omslag med pels på med tittelen "Hvordan virke dummere enn du er, selv om du faktisk er veldig dum fra før av?" og du mått, hver gang nånn spurt, legg ut om korr interessant og lærerik boka du lest va, men uten å si at det ikke va det som stod på omslaget.
Eller hadd du villa, hver gang det ble spilt en sang av The Beatles i nærheten av dæ, skjært en grimase som uttrykt total uintelligens imens du mumla: "Øøøøøøhhhh...eeeehhh...vent litt...øøøhhh...øøøh...Ole Ivars?", og når folk flira av dæ eller sa at nei, det va Beatles, så mått du ta en sånn Espenting når han si "ø-ø-ø" og snur sæ litt bort.

Sanna Marie sa...

AHAHA! Garantert nr.2. tenk dæ kor sinnsykt artig det hadd vært!!!:)

Men hadd du ENTEN villa hver gang du snakka med nån på msn (og det va flere gang i uka) klart å overtal dem til å sett på webcam med dæ og så hadd du laga sånn skilandskap bak webcamen og tatt på dæ ytterklær og prøvd å overbevis dem om at du satt på nordpolen (og blitt dritsur når dem ikke trudd dæ) ELLER hadd du villa hver gang du gikk på fest (som va ganske ofte) ha tatt å wrapped hele tuset til dem som hadd festen i dasspapir og etterpå sagt "fylla har skylda" selv om alle visst at du bare hadd drukke eplenektar?

Ps: vi kan fortsett med "hadd du enten" på "tribute" posten, så det ikke blir så langt ned på sia:)