søndag, mars 11, 2007

Sisten!

Ok, da har æ og fått sisten, så no får vi sjå om æ gjør det her rett da. Først reglan: Den som har'n må skrive seks rare ting om sæ sjøl på sin blogg. Deretter må han gi "stafettpinnen" videre til (var det) fem (?) andre som skal gjøre det samme på sin blogg. Han må da legg igjen en komentar på bloggen for å si ifra til den som "har'n" og for å innformer om reglan. Litt rotat forklart, men æ trur det va sånn det va:)

Så da e det min tur:

1. Æ finn opp persona, og trur at æ kjenne dem. Det kan kanskje høres litt morsomt ut, men i det øyeblikket du begynne å referer til ting dem har gjort, som du egentlig bare har funne på, bli det bare skummelt. Det hende faktisk at æ (i en samtale) kan finn på å nesten si nå sånt som: "Ja, akkurat som Adrian-" før æ må si til mæ sjøl: "Sanna! Skjerp dæ, du KJENNE INGEN som hete Adrian, og du har aldri gjort det!" Det hende også at æ forveksle folk æ har funne opp med folk æ faktisk veit om. Freaky!

2.Det verste æ veit e når luka til cd-spilleren står åpen mens spilleren e av! Æ hate det. Hvis cd-spilleren e slått på så e det helt greit at luka (som på min spiller e oppå selve steroen) står opp, men i det øyeblikket æ slår den av uten å trykk på open/close knappen så den går ned.....AAAH! det e helt grusomt!

3. Æ har en ting for birolla som enten e tvers igjennom ond, dør, eller bare e lite med fordi dem e birolla. Uansett om det e film, bok, teaterstykke eller til og med hørespill så klare æ å fall pladask for en fyr som e med i sånn to scena eller liknende. Og hvis han e med så dør han alltid til slutt. Ofre sæ for fedrelandet, eller e "feil mann på feil plass til feil tid", eller reise bort eller nå anna tull. Slår aldri feil!

4. Æ snakke veldig my med mæ sjøl, og da e det ikke snakk om nå sånn som: "hm...kor la æ telefonene min no igjen da....æ hadd den her..." Men mer laaaange dialoga mellom to folk, ofte på anna dialekt eller engelsk (av og til på spansk og eller tullerussisk). Så går æ no der da, mens æ vaske eller e på vei til butikken, eller kjøre bil, og har en samtale med mæ sjøl. Ofte begynne dem to folkan å krangle, og da bli dem ikke enig. Av og til skriv æ ned det dem har krangla om, men det e ikke så ofte.

5. Æ e utrolig mørkredd. (veit ikke om det e så rart da men...) Iallefall, så tørr æ ikke å gå alein til utedoen på hytta. Hver gang så forestille æ mæ at det kjæm, tja, det variere fra gang til gang, men for eksempel en vampyr, varulv, anna demon, øksemorder, han gale fyren i "Villmark" eller kæm som hels andre galinga og ska ta mæ. Æ pleie også å forestill mæ at det står nån oppi doen, derfor tør æ aldri å se ned, bare sett på lokket fort etter mæ, og spring inn igjen. Veldig ofte ser æ ogsså for mæ at nån følge etter mæ når æ går hjem alein i mørket. Det sære e at det e alltid overnaturlige greier, aldri en seriemorder eller voldtektsmann.

6.Når æ les ei bok e æ nødt til å les slutten først. Det vil si, æ les ikke sistesia, det bli FOR dumt, men æ åpne boka på slutten og skumme gjennom nån sia. Det gjør æ også i midten av boka, og i starten. På den måten oppdage æ ofte hvem av birollan som dør før æ har komme dit. Sinnsykt irriterende, men æ klare ikke å la vær....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du! Bortsett fra nr.6 så visste jeg alt det om deg! Jeg er stolt og føler meg kul :D


(Ny til lista di:
Kristofer Hivju i "Folkehelsa")

Ida sa...

Ja, det e my rart som kan gjem sæ i mørket altså. For ikke å glem skumle kanina. Den vart ikke så lang den kveldsturen vårres i Rondane :p