torsdag, august 13, 2009

Skiftkollektivet

Her en dag kom Hilde og jeg på en ide: Hva om vi booket inn dobbelt så mange folk som vi har plass til i huset, altså seks, og søget for at alle jobbet skift, slik at halvparten jobbet om natta og halvparten om dagen. På den måten var det alltid noen som jobbet og alltid noen som sov. Når dagskiftet startet på jobb kom nattskiftet hjem og overtok sengeplassene. På den måten var det alltid noen hjemme, og vi kunne satt ned leia til det minimale. Genialt! Men det var ikke rom for fleksibilitet. Ingen kunne bytte vakt eller være borte fra jobb uten å avtale med en av de andre, hvis ikke var det ikke nok sengeplasser.

Faktisk er det ikke så langt ifra sannheten for tiden. Man vet aldri hvor mange som overnatter eller hvem som kommer innom på Midteggen. I går morrest var vi fire her, da jeg kom hjem fra skolen var det ingen, og plutselig var vi ti stk igjen utpå kvelden. Samme skjedde idag, vi var fire i morrest og for en times tid siden var vi tretten. Nå er vi kanskje seks eller noe. Litt uvisst. Men utifra lyden av folk som prater sammen i stua så er vi i allefall ikke alene.

Det er utrolig koselig. Jeg har sluttet å bli overrasket når jeg finner noen på sofane eller noens klær eller toalettsaker rundt omkring i huset. Det er et aldri så lite motell her av og til og det er egentlig en veldig god følelse å vite at man har folk rundt seg. Så tusen takk til alle som planlagt eller randomly stikker innom her, fortsett gjerne med det, det er veldig trivelig:)

1 kommentar:

Agnete sa...

Jeg skal ta i et tak en gang jeg også.